Aanvullende methodes

Aanvullende methodes

De vier methodes Beeldende therapie, Enneagram, TA en NLP staan op de voorgrond bij ZON. Andere methodes die ik gebruik zijn:

 • Cognitieve Gedragstherapie (CGT)
  De methodes uit de CGT combineer ik met NLP of beeldende therapie. CGT is een mengeling van gedragstherapie met interventies die ontwikkeld zijn vanuit de cognitieve psychologie. Het richt zich op veranderingen van negatieve en irreële gedachten. Door schema’s wordt uitgepluisd hoe gedachten over een situatie tot gedrag en gevoelens leiden en hoe je dit kunt veranderen.
 • Lichaamsbewustwording
  Je lichaam staat onlosmakelijk verbonden met je geest. Hierdoor is het belangrijk een eigen lichaamsbewustzijn te ontwikkelen. Door oefeningen met het lijf te doen, mindfulnessoefeningen of juist de impulsen te volgen die je lichaam je vertellen, verkrijg je meer informatie over je problemen en de oplossingen.
 • Opstellingswerk
  Opstellingswerk is een verhelderende techniek waarmee je inzicht kunt krijgen in de oorzaak van je probleem. Door het probleem of de situatie fysiek op te stellen door gebruik te maken van jezelf, vloerankers, symbolen, duplopoppetjes of denkbeeldige personen, komt er meer informatie vrij. Hierdoor wordt het systeem om je heen zichtbaar, zowel in je privéleven, familie of werk.
 • Mind Eye Power
  Mind Eye Power is een methode waarbij de werking tussen de ogen en hersenen centraal staat. Door oogbewegingen en geestkracht wordt er op milde en effectieve wijze verandering in hardnekkige overtuigingen, onverwerkte emoties en trauma gebracht. Deze methodiek wordt ingezet bij psychologische traumaverwerking en is gebaseerd op de moderne wetenschap over de effecten van oogbewegingen op hersenfuncties.
 • Mentalization-based treatment (MBT)
  Mentaliseren houdt in dat je het gedrag van jezelf en van anderen kan begrijpen en verklaren vanuit achterliggende gevoelens, gedachten, verlangens en motivatie. Je leert waar te nemen hoe dit bij je werkt. Hierdoor ontstaat er meer afstand van het intense gevoel van het moment en kun je onder andere beter met stress leren omgaan en minder impulsief handelen.

Meest recente berichten