Over Jiska

Mijn naam is Jiska van Amstel. Ik ben 39 jaar, getrouwd en moeder van 2 dochters. Ik ben werkzaam voor mijn eigen praktijk en bij de GGZ NHN als beeldend therapeut. Ik vertel je graag wat meer over mezelf zodat je kennis kunt maken met mijn drijfveren en ervaringen en kunt kijken of dit bij je past. Ik werk persoonsgericht en vind het daarom belangrijk dat je wat meer weet over de persoon waarbij je in behandeling komt, coaching volgt of een training doet.

 

Jiska van Amstel is gecertificeerd:
Beeldend therapeute
Enneagramcoach
NLP Practioner
TA Counselor   

Geregistreerd/ aangesloten bij:
Nederlandse Vereniging Beeldende therapie (NVBT)
Federatie Vaktherapeutische Beroepen (FVB)  

Register Vaktherapie
AGB registratie code therapeut: 90102897
AGB registratie code praktijk: 90062289

Zie voor een uitgebreid profiel mijn LinkedIn-pagina.
Voor mijn cv klik hier: Curriculum Vitae ZON

Wie ben ik?

Ik ben positief ingesteld en zie graag de goede kanten van het leven. Ik hou enorm van dansen en ook van yoga om lekker in mijn flow te blijven. Ik maak graag verre reizen om mijn blik te verruimen en ervaringen op te snuiven. Ik geniet dan van een mix tussen avontuur, duiken, cultuur en natuur.
In de natuur kan ik mijn rust altijd terugvinden. Vooral aan het strand ben ik vaak te vinden, ik ervaar daar ruimte, het ritme van de golven en de kracht van zon. Bij het schilderen en beeldhouwen gebruik ik graag mijn intuïtie en creativiteit. Ik hou van abstracte vormen waarin ik op zoek kan gaan naar een thema of naar mezelf. 

Mensen geven aan dat ze zich snel bij mij op hun gemak voelen. Ik vind het belangrijk een open, eerlijke, duidelijke en ontvankelijke sfeer neer te zetten zodat je je welkom voelt, de ruimte krijgt jezelf te zijn en je geïnspireerd voelt je te kunnen ontwikkelen. Ik heb een gerichte drive het beste uit mezelf en anderen naar boven te halen. In het contact met anderen weet ik gemakkelijk afstemming te vinden. Hierbij is mijn energie, doortastendheid, intuïtieve touch en doorzettingsvermogen onmisbaar.
Het enneagramtype waarin ik me herken is het type 7: de enthousiasteling. Hierin heb ik mogen groeien naar meer rust, overzicht, kennis en vertrouwen en leer nog steeds… elke dag…

img_4322


Beeldhouwen leert me geduld te hebben en verbinding te maken met het proces van het hier en nu, wat vanzelf uit de steen groeit.

onthulling

Graffiti project 2014 op het werk met de mannen

Werk
De afwisseling tussen twee werkplekken werkt voor mij inspirerend. Het werken bij team PEA (persoonlijkheidsstoornissen, eetstoornissen en adhd) bij de GGZ NHN zou ik niet willen missen. De verscheidenheid in persoonlijkheid en hun daadkracht inspireert me.
In 2012 startte ik met het begeleiden van mensen aan huis, dit geeft me veel energie en biedt me meer mogelijkheden. Ik hoop anderen iets te kunnen meegeven en ze te inspireren om het beste uit zichzelf te halen met als hoger doel dat de wereld een stukje mooier en bewuster wordt.

Mijn levens- en werkervaringen maken dat ik meer ervaring heb met spanningsklachten, burn-out, rouw- en verliesproblematiek, communicatieve problematiek, agressie en spanningsregulatieproblematiek.

_nva5467v01

Meest recente berichten