Werkwijze

Werkwijze

Er wordt concreet en doelgericht gewerkt aan het behalen jouw doelen. Ik breng je in contact met je wensen, verlangens, onopgeloste dilemma’s, kwaliteiten, gevoelens, passies en ambities. 

Hoe gaan we te werk?
Ten eerste is het belangrijk dat je je bewust wordt van jouw strategieën en manier van doen. Ik zal doorvragen naar de problemen die je ervaart en je stimuleren je gevoelens boven tafel te krijgen. Dit doe ik onder andere door oefeningen te doen met dsc_9865vloerankers waarin je contact kunt maken met de verschillende posities of thema’s van jezelf of het inleven in anderen. Tevens leer ik je stil te staan bij je lijf en doen we visualisaties of beeldende oefeningen met potlood of krijt om bijvoorbeeld gevoelens helder te krijgen.
Ik geef je uitleg over de methodieken die ik gebruik en geef je materiaal mee om door te lezen, zodat je beter begrijpt hoe processen werken. Je krijgt altijd huiswerk om mee om thuis te oefenen, alleen aan het werk zijn tijdens de sessies zelf heeft minder effect. Je moet het immers integreren en eigen maken in je leven. Ik werk vooral ervaringsgericht: oefenen, doen en ontdekken staan centraal.

Wil je meer lezen over het traject van de sessies? Download de PDF hieronder. 
traject-van-de-sessies

Waarden en uitgangspunten

  • boom-wegDoor zicht te creëren op jezelf leer je jezelf beter begrijpen en ontstaan er nieuwe kansen.
  • De wereld wordt met jouw ontwikkeling een stukje mooier.
  • Ieder mens heeft zijn specifieke eigenschappen, talenten en mogelijkheden. Ieder mens is anders. 
  • Ieder mens kan zich ontwikkelen en heeft de capaciteit om te leren.
  • Ieder mens kan nieuwe beslissingen nemen op elk moment van de dag van zijn leven, waardoor er een nieuwe richting kan ontstaan.
  • Ieder mens verdient het om zich goed te voelen, zijn behoeften te ontdekken en zijn dromen in vervulling te brengen.
  • Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen leerproces. Jij bent de enige die je kunt veranderen en hebt dit zelf in de hand. ZON stimuleert je autonomie zodat jij weer in contact komt en blijft met je eigen regie.

Je werkgever biedt het behandel/coachingstraject aan
Wordt het traject vanuit je werkgever aangeboden, dan blijft het proces in jouw beheer. Hierover worden van te voren afspraken gemaakt met de werkgever.
Ik bespreek altijd eerst met jou of er een terugkoppeling wordt gegeven aan de werkgever over de inhoud van je leerproces. Als de werkgever dit verwacht, schrijf ik samen met jou een samenvatting van het traject waarin we aangeven welke thema’s zijn besproken en hoe dit verliep. Door mijn geheimhoudingsplicht en onze afspraken mag ik niet buiten jou om in gesprek gaan met je werkgever.

 

Meest recente berichten